Hvem opfandt internettet?

Så hvem opfandt egentlig internettet? Det helt korte svar vil være at, det er umuligt at kreditere opfindelsen af ​​internettet til en enkelt person. Internettet har været igennem en længere process og er blevet arbejdet på af snesevis af banebrydende forskere, programmører og ingeniører, der hver især udviklede nye funktioner og teknologier, der i sidste ende fusionerede til at blive det internet, vi kender i dag.

Længe før teknologien blev opfundet, havde mange forskere allerede drømt om eksistensen af ​​et verdensomspændende informationsnet. Nikola Tesla leget med ideen om et “verdensomspændende trådløst system” i begyndelsen af ​​1900’erne. Alligevel blev de første praktiske skemaer for internettet først tegnet i begyndelsen af ​​1960’erne, da MIT’s J.C.R. Licklider populariserede ideen om et “intergalaktisk netværk” af computere. Kort tid efter udviklede computerforskere konceptet “pakkeomskiftning”, en metode til effektiv transmission af elektroniske data, der senere blev en af ​​de vigtigste byggesten på internettet.

Den første brugbare prototype af internettet kom i slutningen af ​​1960’erne med oprettelsen af ​​ARPANET, eller Advanced Research Projects Agency Network. ARPANET blev oprindeligt finansieret af US Department of Defense, og anvendte pakkekobling for at tillade flere computere at kommunikere på et enkelt netværk. Teknologien fortsatte med at vokse i 1970’erne efter at forskere Robert Kahn og Vinton Cerf udviklede Transmission Control Protocol og Internet Protocol eller TCP / IP, en kommunikationsmodel, der fastsætter standarder for, hvordan data kunne overføres mellem flere netværk. ARPANET vedtog TCP / IP den 1. januar 1983, og derfra begyndte forskere at samle “netværk af netværk”, der blev det moderne internet. Den elektroniske verden tog derefter en mere genkendelig form i 1990, da computerforsker Tim Berners-Lee opfandt World Wide Web. Selvom det ofte forveksles med internettet, er WWW faktisk bare det mest almindelige middel til at få adgang til data online i form af hjemmesider og hyperlinks. WWW hjalp med at popularisere internettet blandt offentligheden og tjente som et afgørende skridt i udviklingen af ​​den enorme mængde information, som de fleste af os nu har adgang til.