Ferie i Rom – 10 gode rejsetips

Skal du på ferie i Rom, så får du her 10 gode rejsetips

Italiens smukke hovedstad Rom er en af de helt store favoritter, når vi danskere tager på storbyferie. Det er der ikke noget at sige til. Byen er fyldt med historiske seværdigheder og gode shoppingmuligheder. Desuden er klimaet fornuftigt en stor del af året, og så er det italienske køkken jo bare sublimt.

Her får du 10 gode rejsetips, som forhåbentlig vil gøre din næste ferie i Rom lidt bedre.

 1. Undgå de andre turister

  Hvis du har planer om at besøge nogle af byens helt store turistattraktioner – som f.eks. Collosseum – så kan det godt betale sig at undersøge, om der er aftenåbent. Roms attraktioner er proppet med turister året rundt, men om aftenen stilner det lidt, det bliver nemmere at komme til og du undgår de værste køer.

  Et andet no-brainer tip til at få Rom lidt mere for sig selv, er naturligvis at ligge besøget om foråret eller efteråret og dermed helt navigere udenom sommerens overophedning af byen.

 2. Stående kaffe

  Når du er ude i byen og kaffetørsten overmander dig, så stå op og drik kaffen i stedet for at få den serveret siddende på café, hvor den er betydeligt dyrere. Rom er i forvejen en dyr by at være turist i, så hvorfor ikke nyde kaffen stående og spare et par Euro?

 3. Roma Pass

  Køb et Roma Pass – det tjener hurtigt sig selv hjem. Et Roma Pass koster omkring 200 kroner og giver ubegrænset adgang til alle offentlige transportmidler, adgang til to museer efter eget valg og mulighed for at springe køen over i Collosseum.

 4. Gratis drikkevand

  Medbring din egen drikkeflaske på turen. Der er rig mulighed for at fylde den med dejlig – og gratis – drikkevand fra byens mange offentlige vandposter. Det kan fint drikkes, så hvorfor købe dyrt vand på flaske?

 5. Skræddersyet jakkesæt

  Hvis du er til jakkesæt, så sving forbi en af Roms mange skræddere. Der er mulighed for at få fingrene et skræddersyet jakkesæt til rimelige penge.

 6. Ingen hud

  Adgang til nogle kirker kræver lange bukser og/eller, at skuldrene er tildækkede. Tjek op kravene inden du bevæger dig ud i byen og medbring de nødvendighed beklædningsdele, så du undgår at blive afvist ved indgangen.

 7. Husk kontanter

  Mange steder i Rom vil du opleve, at der kun tages imod kontanter, så sørg for at supplere dine plastikkort med et godt bundt Euro.

 8. Gratis brød?

  På engelsk bruger man udtrykket ”There is no such thing as a free lunch”. Det samme gælder naturligvis også på Roms mange spisesteder.

På restauranter/caféer skal man typisk betale ekstra for brød. Hvis du ikke ønsker brød, så husk at sige det til tjeneren med det samme. Ellers vil det ofte blive serveret for dig helt automatisk – og du får lov at betale for det.

 1. Lommetyvenes paradis

  Rom er lommetyvenes paradis. Både i offentlige transportmidler og på de populære turistattraktioner er der masser af turistlommer at stikke de lange fingre ned i. Udgå at blive et offer for lommetyve ved at tage dine forholdsregler. Sørg f.eks. for at taske og rygsæk er lynet eller snurret forsvarligt til. Undlad at medbringe for mange kontanter ad gangen og sørg for at du ikke har værdigenstande liggende på bordet, når du f.eks. er ude at spise.

 2. Bilkørsel i Rom

  Undlad så vidt muligt selv at køre i Roms gader. Trafikken er relativ aggressiv, hurtig, tæt og der gælder ikke mange regler. På den anden side vil der sjældent være behov for egen bil i Rom. Byen er rigtig godt dækket ind af offentlige transportmidler.