Ergonomisk kontormøbler, kan lindre og forhindre skader på din krop og forbedre din produktivitet.

Den stigende mænge af stillesiddende kontorarbejde, gør det mere og mere tydeligt, hvor skadeligt det er for vores kroppe at sidde stille i samme stilling over lange perioder.

Vores muskler bliver spændt og belastningen på vores led, bliver meget stor.

Fx bliver vore diskus, brusken i rygsøjlen, trykket helt flade, med risiko for en prolaps, når ryggen belastes i den samme bue dag ud og dag ind.

Hvis du vil undgå smerter i ryg og krop. Så er løsningen at variere arbejdsstillingen. Enten ved at stå op eller variere siddestillingen. Her er kombinationen af et hæve sænkebord og en god ergonomisk kontorstol vigtig.

Jeg anbefaler HÅG Capisco 8106 kontorstolen. Det er en kontorstol, der fra starten er udtænkt fra devisen at ”din næste siddestillingen er den bedste”. Derfor tillader HÅG Capisco 8106 at du kan sidde komfortabelt i flere forskellige siddehøjder. Det er muligt at sidde skråt, omvendt og ikke mindst vippe på stolen. Netop det at vippe, giver en bevægelse i kroppen der aktiverer hjertet og venepumperne. Derved kommer der iltholdigt blod til hjernen, så du ikke bliver døsig.

Mange kender sikkert til at de pludselig må rejse sig og gå en tur for ikke at falde i søvn. Sidder du på en HÅG capisco 8106, så kan du vippe samtidig med at du måske rykker dig lidt til siden. Så behøver du ikke forlade din plads og kan arbejde, i stedet for at gå rundt og ”spilde tiden”. 

De der har problemer med dårlige knæ og hofter, kan også opnå færre smerter, ved at bruge en HÅG Capisco kontorstol. Da det er en saddelstol, så skal man sidde 10-20 cm højere end på en ordinær kontorstol. Hvis du forestiller dig du sidder på en barstol. Så er det meget lettere at glide ned og gå end det er at rejse sig fra en lav sofa. De ekstra 10-20 cm giver en markant mindre belastning på knæ og hofter, hver gang man rejser sig.

Du kan læse mere og købe HÅG Capisco 8106 her