Da Albert Einstein kunne være blevet præsident i Israel

Albert Einstein tysk fysiker, matematiker og nobelpris modtager, der notorisk er kendt for at være ‘verdens klogeste mand nogensinde’ kunne have endt med at være husket i en helt anden sammenhæng. Som præsident i Israel.

Den 16. februar 1949, blev Chaim Weizmann udnævnt som den første præsident af Israel. Weizmann var en del af det oprør der endte med at Israel blev en selvstændig stat. Weizmann havde tidligere arbejdet tæt sammen med Albert Einstein. Han kaldte ham også for ”The greatest Jew alive” (Den største jøde i live). Så da Weizmann døde i 1952, virkede det naturligt for den Israelske stat, at kontakte Einstein og tilbyde ham at blive den anden præsident i Israel. I brevet stod der at, han skulle flytte til Israel, men sagtens kunne forsætte de projekter han havde kørende ved siden af, efter alt var det jo ‘kun’ en præsident stilling.

Albert Einstein ville, med sine daværende 73 år, være blevet et populært valg, da han havde overlevet igennem Hitlers regeringstid og kæmpede hårdt for det jødiske folk. Men Albert Einstein takkede nej, da han ikke følte han, var kvalificerede til præsident posten. Manden hvis efternavn er synonym med klogskab, følte ikke han var kvalificerede. Samtidig påpegede han hans alder også var en faktor til hans nej. Einstein håbede dog at hans stærke bånd med det jødiske folk, forsat vil eksistere, på trods af at han sagde nej til at blive præsident i Israel.

Hvad ville Albert Einstein være mest kendt for hvis han, var blevet præsident i Israel?

Læs mere om Einstein her:

,